Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نیرو گفت: وظیفه دارم به سهم خود صمیمانه از تک‌تک هم‌وطنان که در این شرایط دچار مضیقه و سختی شدند معذرت‌خواهی کنم و امیدواریم با همه حمایتی که وزارت نیرو و درنهایت مجموعه دستگاه‌های کشوری و لشگری و بیش از همه خود مردم داشتند این دو الی سه هفته را به خوبی مدیریت کنیم.

خبرگزاری میزان - رضا اردکانیان در حاشیه جلسه هیئت دولت در خصوص مشکلات اخیر صنعت برق گفت: قبل از هر توضیح مختصری که هم اکنون عرض می‌کنم وظیفه دارم به سهم خود صمیمانه از تک تک هموطنان که در این شرایط دچار مضیغه و سختی شدند معذرت خواهی کنم و امیدواریم با همه حمایتی که وزارت نیرو و در نهایت مجموعه دستگاه‌های کشوری و لشگری و بیش از همه خود مردم داشتند این دو الی سه هفته را به خوبی مدیریت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نیرو بیان کرد: در حالی که موج گرما امسال در اغلب نقاط دنیا به طور خاص موج بدی بود و با توجه به بالا بودن دما، مصرف از سهم تولید در کشور بالا بود؛ ا‌ن‌شاءالله بتوانیم با همکاری این شرایط را پشت سر بگذاریم.

وی اظهار کرد: از دیروز که جلسات متعددی در سازمان‌های مختلف اعم از سازمان دولت، دستگاه‌های مسئول و همکار تشکیل شد اتفاقات خوبی رخ داده که نتیجه را مردم عزیز دیشب شاهد بودند و در شب قبل تر نیز حدود ۶ هزار مگاوات کمبود داشتیم که تحت هیچ شرایطی چاره و راهکاری به جز خاموشی نداشتیم.

اردکانیان گفت: دیشب حداکثر خاموشی بین هزارو ۵۰۰ تا ۲ هزار مگاوات بوده و خیلی زودتر از شب قبل نیز به انتها رسید. همین مقدار را هم سعی می‌کنیم تدبیر کنیم و برای حل این راهکار با همکاران وزارت صمت و صنایع بزرگ به توافق رسیده ایم که برنامه تعطیلات تابستان و احیاناً تعمیرات دوره‌ای جلوتر بیندازیم.

وزیر نیرو اظهار کرد: براساس پیش بینی‌های هواشناسی قرار است که این دو الی سه هفته برنامه ریزی با شرایط سازگاری،داشته باشیم.

وی تاکید کرد: امروز در هیئت وزیران تصمیم اصل ۱۳۵ قانون اساسی گرفته شد و هیئت وزیران اختیارات خود را در این موضوع خاص برای سرعت دادن به تصمیم گیری‌ها به چهار وزیر از وزرا، وزیر نیرو، وزیر کشور، وزیر صنعت معدن و تجارت و وزیر نفت تخصیص کردند.

اردکانیان بیان کرد: البته هماهنگی‌ها را با همه همکار‌های دیگر نیز داریم، ولی این کمک بزرگی است که سریع‌تر بتوانیم تصمیم گیری کنیم اولین تصمیمی که گرفتیم و امیدوارم تشریفات ابلاغ آن سریع‌تر انجام شود این است که تا پایان مرداد ماه در سراسر کشور پنج شنبه‌ها برای سازمان‌های دولتی مطابق ترتیباتی که وجود دارد تعطیل اعلام شود یعنی سازمان‌هایی که تعطیل نیستند در خصوص ساعات کار ادارات هم اختیاراتی استانداران دارد مجموعه تصمیم گیری‌ها را به نوبه اطلاع رسانی خواهیم کرد.

وی افزود: ستادی در مرکز کنترل مدیریت شبکه در وزارت نیرو و شرکت توانیر ایجاد شده خود بنده نیز محل کارم را به آن جا منتقل کردم همه دستگاه‌ها چه در سازمان دولت و چه در مجلس شورای اسلامی دستگاه قضایی و نیرو‌های مسلح اعلام هر گونه همکاری و آمادگی را داشته اند و به لطف خدا و پشتیبانی، همراهی و صبوری مردم دلگرم هستیم تردید نداریم این شرایط را پشت سر خواهیم گذاشت.

وزیر نیرو اظهار کرد: نکته مهم این است که هر چقدر کمبود برق کمتر باشد امکان برنامه ریزی و باقی ماندن در آن بازه زمانی بیشتر است تمام سعی مان را به تاکید رئیس جمهور بر روی این موضوع خواهیم گذاشت و حتی اگر در مواردی ناچار به خاموشی باشیم با اطلاع قبلی و در همان بازه زمانی باشد.

اردکانیان تاکید کرد: اگر کمبود نداشته باشیم در این گرما بر اثر فشاری که بر روی همه تجهیزات برقی کشور وجود دارد حوادث و اتفاقاتی رخ می‌دهد دیشب یکی از ترانس‌های برق در منطقه تهرانپارس بر اثر فشار گرفتار مشکل شد و بر روی آن هنوز کار انجام می‌دهند و این اتفاقات قابل پیش بینی نیست.

وی افزود: با همکاری صنایع بزرگ و تلاشی که دستگاه‌های مسئول برای شناسایی رمزارز‌های غیرمجاز دارند و رمزارز‌های مجازی که طبق قرارداد بعد از اعلام رئیس جمهور خاموش شدند از آنان برای اجرای این تصمیم تشکر می‌کنم دستگاه‌های غیرمجاز نیز با فعالیت مجموعه نیرو‌های مسئول که تاکنون ۲۰۰ هزار رمزارز غیرمجاز در چند هفته اخیر شناسایی شدند که ظرفیتی بیش از ۵۰۰ مگاوات دارند.

وی افزود: زمانی که در مدار مصرف هستند پیش بینی دستگاه‌های مسئول این است که مقدار دستگاه‌های فعال بیش از این شاید چند برابر نیز باشد، ولی برنامه ریزی دقیقی شده مخصوصاً با همکاری دستگاه‌های قضایی و از کسانی که درگیر این فعالیت غیرمجاز هستند درخواست می‌کنیم برای کمک به هموطنان این فعالیت‌ها متوقف کنند.

وزیر نیرو در پاسخ به سؤالی در خصوص جلسه روز گذشته با معاون اول رئیس جمهور که قرار شد از ۴۸ ساعت قبل از قطعی‌ها برای مردم جدولی در نظر بگیرید برای این مهم چه تدارکاتی در نظر گرفته شد؟ گفت: از بخش خصوصی امروز حضور دارند که هم فکری کنیم برای مشارکت بیشتر و بعد از این جلسه به ستاد برق می‌رویم تا در مورد همین موضوع تصمیم گیری شود.

 

بیشتر بخوانید: افزایش واردات برق به کشور/ مصرف برق بیش از پیش‌بینی‌ها افزایش می‌یابد

 

انتهای پیام/

 

برچسب ها: اخبار اقتصادی برق رسانی وزیر نیرو

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی برق رسانی وزیر نیرو تصمیم گیری دستگاه ها وزیر نیرو پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۶۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها

در حالی که معاون پارلمانی رئیس جمهور گفته دیدگاه دولت بیشتر به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نزدیک است، برخی دستگاه‌های اجرایی مثل وزارت خارجه و نیز نهادهای اقتصادی بخش خصوصی و دولتی بر تعطیلی روز شنبه اصرار دارند.

به گزارش ایسنا، متن پیش رو گزارش نورنیوز از مناقشات بر سر روز دوم تعطیل هفته است که این روزها بحث آن در محافل مختلف داغ شده است؛ وقتی حرف تعطیلی دو روز در هفته به میان می‌آید، عده‌ای گمان می‌کنند با توجه به تعداد بالای تعطیلات مناسبتی در ایران لزومی به این کار وجود ندارد و چه بسا این تعطیلی وضعیت اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد. درست است که ایران دارای بیشترین تعطیلی مناسبتی است، اما به‌ دلیل این که تعطیلات آخر هفته برخلاف بسیاری از کشورها در ایران یک روزه است، ایرانیان در مجموع حدود ۴۰ روز در سال کمتر از دیگر کشورها تعطیل هستند.  

بر اساس پژوهشی با عنوان «کدام کشورها پردرآمدترین روزهای تعطیلات را دارند؟» که نتایج آن در مارس ۲۰۲۳ در نشریه اینترنتی Visual Capitalist منتشر شده، ایران با مجموع ۵۳ روز تعطیلات، دارای نسبتی تقریباً مساوی بین تعطیلات رسمی و تعداد روزهای مرخصی با حقوق است و از این منظر در صدر قرار دارد. در واقع تقریبا نیمی از این ۵۳ روز تعطیلی، مرخصی مجاز شاغلان است و تعطیلات ایرانیان با احتساب این روزهاست که به عدد ۵۳ می‌رسد.

در اکثر کشورها، قوانینی برای ارائه مرخصی قانونی به کارمندان وجود دارد. بر اساس این پژوهش ۲۲ کشور دارای سیاست مرخصی سخاوتمندانه ۳۰ روزه هستند که ۱۰ کشور از این تعداد در آفریقا قرار دارند. در این میان برخی از کشورهای آفریقایی، اروپایی و آسیای مرکزی، از جمله توگو با ۴۳ روز، سن مارینو با ۴۶ روز و یمن با ۴۵ روز، در اختصاص مرخصی بسیار سخاوتمند بوده‌اند.

البته زمامداران سایر کشورها نیز بر این عقیده‌اند که اگر تمام وقت کار می‌کنید و ۴۰ ساعت در هفته را به محل کار خود اختصاص می‌دهید، مستحق استفاده از مرخصی هستید. با این حال  میزان مرخصی استحقاقی در سراسر جهان اغلب به مدت زمان اشتغال کارمند بستگی دارد و همه کشورها حداقل‌های یکسانی ندارند.  

 جدا از بحث مرخصی استحقاقی و محاسبه آن در تعداد روزهای تعطیل، تعطیلات رسمی نیز فرصتی برای تجدید قوا و استراحت کارمندان است. کشورهای سراسر جهان تعطیلات رسمی را به مناسبت‌های مختلف جشن می‌گیرند و رویدادهای مهم ملی، فرهنگی و مذهبی را گرامی می‌دارند. تعداد این روزها هم البته می‌تواند در سراسر جهان متفاوت باشد. ایران با مجموع ۲۷ روز در سال، بالاترین تعداد تعطیلات رسمی با احتساب حقوق را در جهان ارائه می‌کند. پس از ایران بنگلادش با ۲۴ روز تعطیل رسمی و آذربایجان و کامبوج هرکدام با ۲۱ روز، بیشترین تعطیلات رسمی با حقوق را در جهان به خود اختصاص داده‌اند. 

از سوی دیگر کشورهایی هم وجود دارند که در آنها خبری از تعطیلات رسمی با حقوق یا به قولی تعطیلات رسمی پولی نیست مثل لیبی که تعطیلات رسمی پولی ندارد و لبنان نیز تنها دو روز تعطیل رسمی در طول سال دارد.

در برخی کشورها هم لزوما هر جشنی تعطیل نیست. به عنوان مثال، هند باوجود داشتن انبوهی از جشنواره‌ها و روزهای با اهمیت ملی، تنها سه تعطیلات ملی دارد: روز جمهوری، روز استقلال و تولد مهاتما گاندی.

با این حال، هند همچنین نمونه خوبی از کشورهایی است که تعطیلات در سطح دولتی را نیز ارائه می‌دهند و هر ایالت این اختیار را دارد که بر اساس مناسبت‌های مذهبی، فرهنگی و تاریخی خود به لیست تعطیلات با حقوق اضافه کند.

شنبه یا پنجشنبه، مسأله این است

اگر بپذیریم ایران باید همگام با سایر کشورها دارای تعطیلی دو روز در هفته باشد، باید تکلیف روز دوم تعطیل هم مشخص شود. این روزها بحث برای تعیین تکلیف این روز تعطیل در میان نمایندگان مجلس و مسئولان مربوط به شدت داغ است. از سوی دیگر فعالان بخش خصوصی نیز چشم به این تصمیم بزرگ دوخته‌اند که مشخص می‌کند فعالیت‌های آنها در چه سمت و سویی جهت خواهد گرفت.

گروهی معتقدند با توجه به نیمه تعطیل بودن روز پنجشنبه، بهتر است این روز به کل تعطیل باشد و عده‌ای دیگر بر این باورند که تعطیلی شنبه مفیدتر خواهد بود چرا که با مناسبات جهانی و تعطیلی کشورهای دیگر همسویی بیشتری خواهد داشت و از این رو برخی مراودات اقتصادی و غیره را بهبود می‌بخشد.

تصمیم درباره تعطیلی روز دوم هفته در کمیسیون اجتماعی مجلس با حضور اعضای کمیسیون، معاون سازمان امور اداری و استخدامی و نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس، در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ در دستورکار قرار گرفت.

ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تشریح این نشست عنوان کرد که در موضوع اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر افزایش یک روزه تعطیلی پایان هفته و کاهش ساعات کاری که از صحن مجلس به کمیسیون بازگشت خورده بود، ما باید دو ابهام در آن، یعنی تعیین میزان ساعات کاری و تعیین روزهای کاری را در کمیسیون رفع می‌کردیم که در این نشست پس از اعلام نظرات نمایندگان موافق و مخالف و نماینده دولت و در نتیجه این بررسی، روزهای کاری از شنبه تا چهارشنبه تعیین شد. به عبارت دیگر بر اساس این ماده شهرها و استان‌های دیگر هم مانند تهران پنجشنبه و جمعه تعطیل خواهند بود.

به گفته او بحث دیگری که ذیل موضوع اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری مورد بررسی قرار گرفت، کاهش ساعات کاری بود که در حال حاضر ۴۴ ساعت است. پیشنهاد اولیه دولت کاهش این عدد به ۴۲ و نیم ساعت در هفته و پیشنهاد کمیسیون ۴۰ ساعت در هفته بود که در این نشست پس از طرح نظرات موافقان و مخالفان، نماینده دولت هم با ۴۰ ساعت موافقت کرد. (مهر، ۲۶فروردین ۱۴۰۳)

حسین گودرزی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس درباره دلیل انتخاب روز پنجشنبه و جمعه به عنوان روزهای تعطیلی عنوان کرد که یک ‌بار شنبه را مصوب کردیم و پیشنهاد ارائه شده به کمیسیون بود. بعد دیدیم مقاومت‌هایی وجود دارد و به همین دلیل کمیسیون اصلاح کرد. به این ترتیب، قرار است دو روز در هفته را تعطیلی اعلام کنیم و بعد به تشخیص دولت، عمل شود.

محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس دولت سیزدهم نیز در پاسخ به پرسشی درباره دیدگاه دولت در زمینه تعطیل پنجشنبه‌ها، اظهار کرد که نظر دولت در این زمینه مشخص است و به غیر از جمعه به تعطیلی یک روز دیگر به انتخاب دولت تاکید دارد و برخی استان‌ها هم مانند تهران پنجشنبه‌ها را تعطیل کردند. دیدگاه دولت هم بیشتر به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نزدیک است. (خبرآنلاین، ۲۸ فروردین ۱۴۰۳)

محدوده جهانی ۴۰ تا ۴۴ ساعت کاری در هفته

اگر بخواهیم به مقایسه‌ای در رابطه ساعات کاری در ایران با سایر کشورها بپردازیم باید بگوییم که ساعات کار استاندارد کشورهای سراسر جهان حدود ۴۰ تا ۴۴ ساعت در هفته است که البته لزوما در همه جا اینطور نیست.   

 بر اساس پژوهشی که در پایگاه خبری منابع انسانی انگلستان (HRnews)، با عنوان «تحلیل آمار ساعت‌های کاری در کشورهای مختلف» از سوی سازمان بین‌المللی کار منتشر شده، ساعت‌های کاری در بیش از ۱۰۰ کشور جهان مورد بررسی قرار گرفت و نتایج جالبی در این باره به دست آمد. بر این اساس هلند رکورددار کمترین ساعت کاری در جهان شناخته و مشخص شد که کارمندان و کارگران هلندی تنها ۳۲ ساعت در هفته کار می‌کنند. استرالیا نیز با بیشتر از یک ساعت زمان کاری از هلند، ۳۳ ساعت در هفته کارمندان و کارگران را سر کار نگه می‌دارد.

 بر اساس این پژوهش شاغلان دانمارکی ۳۴ ساعت در هفته مشغول به کار هستند و بعد از استرالیا قرار دارند. کانادا، غنا و نروژ هم با ۳۵ ساعت کار در طول هفته در رتبه‌های بعدی جای می‌گیرند و زمان کاری در اتریش، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایرلند، موزامبیک، سوئد و انگلستان هم ۳۶ ساعت در هفته است.

 بر اساس این پژوهش بیشترین ساعات کاری در هفته نیز برای نپال ثبت شده که ۵۴ ساعت کار در هفته و ۲۰ ساعت بیشتر از  میانگین ساعت کار در کشورهای اروپایی است. میانمار و قطر نیز با ۵۱ و ۵۰ ساعت کاری در هفته در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. در این بررسی مشخص شد اغلب کشورهای آسیایی در مقایسه با کشورهای غربی ساعات کار طولانی‌تری دارند.

در ایران نیز ۴۴ساعت کار در هفته گرچه در محدوده متوسط جهانی قرار دارد اما در واقع حداکثر ساعت کاری در نرم جهانی محسوب می‌شود و  کاهش آن به ۴۰ ساعت کار در هفته نیز همچنان در محدوده متوسط ساعت جهانی کشورهای دنیا قرار می‌گیرد و از این رو ما را از متوسط جهانی تعداد ساعات کاری خارج نمی‌کند. در واقع تعطیلی دو روز در هفته ما را در شرایطی مشابه با بسیاری کشورها قرار می‌دهد. در این میان بحث ساعات مفید کاری هم مطرح است که البته موضوع این گزارش نیست اما می‌تواند به عنوان مسأله‌ای مهم مورد بررسی قرار گیرد.

در هر حال مسأله تعطیلی دو روزه و کاهش ساعات کاری همچنان سوژه بحث‌های زیادی قرار خواهد گرفت و باید دید اجرای این طرح در آینده چه نتایجی در بر خواهد داشت. در آن صورت ادامه روند یا تصمیم گیری‌های بعدی درباره آن آسان‌تر خواهد بود و ما را در شرایط بهتری قرار خواهد داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا ادارات دولتی خود را در مسئله حجاب مسئول نمی‌دانند؟
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • پنجشنبه یا شنبه؛ کدامیک آخر هفته تعطیل می‌شود؟
  • تحقق شعار سال تکلیف بزرگی برعهده مسوولان است
  • چرا فعالان بخش خصوصی از تعطیلی پنجشنبه‌ها استقبال نمی‌کنند؟
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی
  • نیروگاه‌های برق به استقبال روزهای اوج مصرف تابستان می روند | وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه